Fietsknooppunten
bestaan 25 jaar!

Rijd een route met fietsknooppunt 1 waar het ooit allemaal begon 🙂

Even een fietspauze

Op adem komen tijdens de fietstocht
met het mooiste uitzicht van Limburg

Fietsknooppunten route voor het 25 jarig bestaan!

De fietsknooppunten zijn jarig! 25 jaar geleden (7 mei 1999) zijn de fietsknooppunten bedacht door een gepensioneerde Vlaamse mijningenieur genaamd Hugo Bollen. Het fietsknooppuntennetwerk werd in eerste instantie opgezet vanuit Ohé en Laak en veranderde de manier waarop mensen op de fiets en later ook te voet en te paard recreëren. Niet meer bij elk kruispunt hoeven stoppen, maar eenvoudig afgaan op de knooppunten.

Inmiddels loopt het knooppuntennetwerk door tot in België en Duitsland en kun je dus veel gemakkelijker navigeren.

Jubileumroute van Hart van Limburg

Om het jubileum van de knooppunten te vieren heeft Hart van Limburg een speciale jubileum-route uitgestippeld die begint bij het fietsknoppunt waar het al die jaren geleden mee begonnen is; nummer 1! Deze route loopt ook langs ’t Veerhuis! We zitten mooi halverwege, dus zijn het ideale rustpunt op de route. Even op het terras, of in de kroeg, een pauzemomentje met een lekker hapje of drankje. Verder zie je op de route natuurlijk de diverse hoogtepunten van de regio zoals Thorn en Stevensweert,  kijk je uit over de Maasplassen en pak je een klein stukje België mee.

Eigenschappen van de jubileumroute

Totale lengte: 24,65 KM
Startpunt: Knooppunt 1

Café-Maasterras ’t Veerhuis als startpunt

Wil je de route beginnen en eindigen vanuit Wessem bij de bovenste P op de kaart? Dan kun je de route het beste aftrappen vanaf ons Maasterras. Je rijdt dan ofwel richting Thorn ofwel richting Maasbracht deze knooppuntenroute. Er is hier meer dan voldoende parkeergelegenheid mocht je met de fietsen op de fietsdrager onderweg zijn.

Route van ’t Veerhuis richting Thorn, Ohé en Laak, Stevensweert en Maasbracht:

P – 52 – 53 -21 – 22 – 01 – P – 39 -10 – 40 -42 P

Route van ’t Veerhuis richting Maasbracht Stevensweert, Ohé en Laak en Thorn:

P – 42 – 40 – 10 – 39 – P – 01 – 22 -21 – 53 – 52 – P

De route heet  ’25 jaar Fietsknooppunten Nederland’ en is hieronder te downloaden in pdf vorm. Wil je alle informatie en een navigatiebestand? Ga dan naar de fietsrouteplanner van Hart van Limburg. 

LET OP:

De Maas is een regenrivier, en daardoor wisselt de waterstand vaak. Bij hoog of laag water varen de veerponten soms niet. Dit kan lastig zijn voor je fietstocht. Check voor de zekerheid altijd de facebookpagina van RivierPark Maasvallei.