Nu 7 dagen per week open v.a. 9:00 | Wessem, Midden-LimburgVr. en za. 17.30 - 01:00, Zo. 11.00 - 21:30

Terras aan de Maas

Terras aan de Maas Limburg

Wil je heerlijk genieten van een terras aan de Maasplassen in het prachtige Midden-Limburg? Dan ben je bij Café-Maasterras ’t Veerhuis aan het juiste adres! Ons terras is in de zomer the place to be! Het is een ruim terras met kleurrijke tafels, stoelen en parasols. Op een drukke zomermiddag kunnen er makkelijk een stuk of 100 mensen aan het water zitten genieten.

Het mooiste terras aan de Maas

Als je het aan de mensen in onze regio vraagt, omschrijven ze Café-Maasterras ’t Veerhuis waarschijnlijk als het: “Terras aan de Maas met de kleurrijke parasols”.

Een ruim opgezet terras waar het in de zomer dagelijks een drukte van jewelste is met lokale inwoners van Wessem, pauzerende werklieden en toeristen.

 

Het terras

Onder de parasols zijn ruim 50 tafeltjes beschikbaar, waar rond de 100 gasten kunnen zitten. Er zijn +/- 9 tafels  direct aan het water beschikbaar, waar je heerlijk kunt uitkijken over de Maasplassen van Limburg. Er is altijd wel iets te beleven en te zien. Zo varen er dagelijks vrachtschepen langs, maar ook toerboten, luxe jachten en sloepen. Lijkt het je wat om ook eens met een sloep te varen? Direct onderaan ons terras ligt de steiger van Sloephuren-Limburg. Daar kun je eenvoudig zelf een sloep huren om de Maasplassen te verkennen.

Behalve onze terrastafels direct aan de Maas, staan er op het Maasterras en tegen de gevel nog veel meer gezellige terrastafels. Ook is ons terras aangekleed met vrolijke bloembakken en plantenpotten, rijk voorzien van zomerbloeiers en altijd groene boompjes. Zo zit je altijd tussen het groen voor een zomers gevoel.

Tussen het gedeelte Maasterras en het terras aan de monumentale gevel door loopt een fietspad (route tussen fietsknooppunten 42 en 52). Het terras aan de gevel ligt net wat meer beschut dan het terrasgedeelte aan het water.

 

Wanneer is het terras aan de Maas geopend?

Wanneer het terras aan de Maas open gaat is afhankelijk van het weer. Zodra de eerste zonnestralen doorkomen en de koude wind wat afneemt beginnen wij met het opzetten van ons mooie terras. Ieder voorjaar kijken we hier dan ook enorm naar uit.

Je bent iedere dag van harte welkom vanaf 9.00 uur 's ochtends.


Je bent welkom 7 dagen per week vanaf 9.00!

 

In het hoogseizoen zijn wij 7 dagen per week geopend! We openen onze deuren om 9:00 uur tijdens het terrasseizoen. Dan gaan de kleurrijke parasols open en  ben je welkom op het Maasterras voor koffie, vlaai of gewoon gezellig een drankje in de zon.

Vanaf dat moment zal er ook altijd een gastvrouw of gastheer buiten staan om je te ontvangen, plaatsen, de kaart te geven en je bestelling op te nemen, de specials van de dag aan te kaarten en je te helpen bij eventuele vragen.

In september en met een beetje geluk in oktober oftewel het najaar laten we het terras zo lang mogelijk staan. Hou deze periode onze website en socials zoveel mogelijk in de gaten, zodat je niet voor een opgeruimde terras komt te staan.

 

Kan ik een terrastafel aan de Maas reserveren?

Nee, voor kleine groepen of alleen een drankje kan je geen terrastafel aan de Maas reserveren. We hebben een ruim terras, dus in principe is er altijd wel een plekje vrij. Mocht dat nou niet het geval zijn dan hoef je waarschijnlijk niet lang te wachten. Er is een grote doorloop dus voor dat je het weet komt er een plek vrij aan een van de terrastafels.

Er kan wel een terrastafel gereserveerd worden als je met een groep van 12 personen of meer bent. Het is dan mogelijk om een tafel voor de lunch of diner te reserveren.

 

Tafelgarantie voor onze gasten van Sloephuren-Limburg.nl

Sinds 2024 bieden wij voor de gasten van Sloephuren-Limburg tafelgarantie aan voor lunch en diner. Boek je een sloep dan kun je ook een tafel reserveren op ons terras.

Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk dit arrangement hier!

kop koffie aan de Maas

Koffie drinken kan tijdens openingsuren altijd.

Ons terras aan de Maas is de ideale plek om je (vakantie)dag te beginnen met een goede kop koffie of thee van Blanche Dael. Wellicht met een heerlijk stuk echte Limburgse vlaai erbij voor het ultieme vakantiegevoel?

Wij krijgen elke ochtend een ruim assortiment verse, ambachtelijke vlaaien van de lokale bakker. Dat betekent wel op-is-op! Naast deze heerlijke Limburgse vlaaien, hebben we ook andere zoetigheden zoals sticky brownie of Bastogne karamel ijstaart die geweldig bij de koffie of thee zijn.

Lunchen aan de Maas

We serveren onze lunch van 11:00u tot 16:00u

Rond de klok van 11 begint het terras meestal vol te lopen met mensen die van een heerlijk lunch aan de Maas willen genieten. Wil je echt een tafeltje pal aan de Maas? Dan moet je op tijd komen! We werken vanwege de grote doorloop op ons terras niet op resevering dus dat tafeltje direct aan de Maas is snel vergeven. Iedereen wil daar natuurlijk graag zitten. Gelukkig is ons terras ruim genoeg om elders een fijn plekje te vinden voor die heerlijke lunch. We hebben een zeer ruim assortiment van soepen, broodjes tot maaltijdsalades.

Borrelen aan de Maas

Borrelgerechtjes zijn te bestellen tot 22:00u

Je kunt bij ons ook altijd terecht voor een gezellig drankje met vrienden of familie. Heb je zin om te borrelen aan de Maas of een drankje te doen met een lekker snack erbij? Ook dan ben je bij ’t Veerhuis aan het juiste adres. We hopen je snel te mogen verwelkomen!

Dineren aan de Maas

We serveren ons diner van 17:00u tot 21:00u

Wil je lekker ongedwongen komen dineren aan de Maas? We hebben verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor ons drie gangen keuzemenu of je kunt à la carte gerechten kiezen. In onze menukrant vind je verschillende voorgerechten, hoofgerechten en desserts evenals ambachtelijke ijscoupes.

Contactgegevens van het terras aan de Maas

Café-Maasterras ’t Veerhuis
Polstraat 1
6019 BL Wessem

info@veerhuiswessem.nl
0475 - 215 926

Wij werken niet op reservering

Winteropening
vanaf oktober
17.30 - 01:00 vr, za
11.00 - 21:30 zo

Zomeropening
vanaf mei, afhankelijk van het weer
7 dagen per week vanaf 9.00

Route met Google Maps naar Café-Maasterras ’t Veerhuis

Klik in de kaart op “route” en Google Maps toont de mogelijke routes naar ons mooie terras aan de Maas. Of je nu met de auto, fiets of openbaar vervoer wilt komen.